ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η θάλασσα της Αλοννήσου… μία θάλασσα εμπειριών! Στο μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου η χλωρίδα και η πανίδα εντυπωσιάζουν δημιουργώντας την αίσθηση πως το φυσικό περιβάλλον παραμένει ανέγγιχτο και αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων . Η προτίμηση της μεσογειακής φώκιας Μονάχους - Μονάχους καθώς και των άλλων σπανίων ειδών του μοναδικού οικοσυστήματος των Β Σποράδων αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΡΕΚΙΝΓΚ

Το νησί υπόσχεται πολλά και όμορφα μικρά ταξίδια με τα πόδια. Η καταπράσινη φύση με τα πεύκα και την άγρια βλάστηση, τα εκκλησάκια και οι ορμίσκοι θα είναι «σύντροφοι» σας. Οι βουτιές στα κρυστάλλινα νερά και η θέα στην ανοιχτή θάλασσα θα είναι η … «ανταμοιβή» σας. Η Παλιά Αλόννησος, τα Γιάλια με τη βάρκα να «γνέφει» στο μύλο, το ηλιοβασίλεμα στο βουνό του Καλόβουλου και τα παραδοσιακά χωριουδάκια δημιουργούν μοναδικές αναμνήσεις. Είναι ωραίο επίσης να περπατήσετε μέσα από μερικές από τις βαθιές ρεματιές, όπως το Βαθύ το Ρέμα που αρχίζει από το Μεγάλο Χωράφι και τελειώνει στη Μεγάλη Άμμο. Ή μπορείτε να ακολουθήσετε το συναρπαστικό φαράγγι του Καστανορέματος το οποίο κόβει κάθετα την βορειοανατολική πλευρά του νησιού και κατεβαίνει στην παραλία Στροβίλι.

Ακαδημία Ομοιοπαθητικής - Γιώργου Βυθούλκα

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Κλασική Ομοιοπαθητική είναι ένα ακαδημαϊκό, πλήρες πρόγραμμα βασισμένο στα υψηλότερα εκπαιδευτικά standards, σύμφωνα με τις αρχές του Samuel Hahnemann. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα θα βοηθήσει τους Σπουδαστές να διεισδύσουν σε βάθος στην επιστήμη της Ομοιοπαθητικής και να κατανοήσουν τα βαθύτερα σημεία της, σύμφωνα με τη διδασκαλία του Καθ. Βυθούλκα. Καλύπτει 6 Θεματικές Ενότητες (Θεωρία, Materia Medica, Repertorization, Ερωτήσεις και Απαντήσεις, Διαλέξεις για σημαντικά θέματα, Επίπεδα Υγείας, Λήψη Ιστορικών και Λεπτομερή Ανάλυσή τους), χωρισμένες σε 10 Εκπαιδευτικές Ενότητες.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

Το μουσείο Αλοννήσου ή αλλιώς το Πειρατικό Μουσείο όπως το λένε αρκετoί στο νησί στεγάζεται σε ένα πετρόχτιστο τετραόροφο κτίριο και φιλοξενεί μία πλούσια συλλογή από αντικείμενα των πειρατικών πλοίων και αντικειμένων του νησιού.

Παραδοσιακό Σπίτι

Δίπλα στην κύρια είσοδο του κάστρου έχει στηθεί ένα πρότυπο παλιού παραδοσιακού σπιτιού του νησιού. Δίπατη κατασκευή, με τα παραδοσιακά έπιπλα, σκεύη οικιακής χρήσης, τον αργαλιό, το μαγκάλι, την κρεβατοκάμαρα και τον τυπικό ρουχισμό. Σημαντική λαογραφική προσπάθεια η οποία αξίζει να ενισχυθεί, έστω και συμβολικά, από τους επισκέπτες του.

TOP